telemarkhytter
Logo

 

Vi støtter “ferie for alle”

2023-02-20
Også denne julen støtter vi i Telemarkhytter Røde Kors prosjektet “Ferie for alle”. Her gir vi i samarbeid med Turufjell og Røde Kors barnefamilier som har hatt det utfordrende over tid, en mulighet til en aktiv ferie i fjellet.

Mange barn får ikke de sosiale opplevelsene de trenger fordi familien strever stort økonomisk. Røde Kors konseptet "Ferie for alle" er et gratis ferietilbud til disse familiene. Det er en økning i antall barnefamilier som sliter med dårlig økonomi, hvor familiene ikke har noen mulighet til å ta med barna på ferie eller skape den gode romjulstemningen.

- Disse barna kan ikke delta på de samme fritidsaktivitetene som klassekameratene, og de har kanskje ingen ferietur å snakke om etter endt ferie. Nå går vi inn i julen og vi i Røde Kors jobber aktivt for å skape julestemning og gode minner for flest mulig av disse familiene, sier Laurentiu Calenciuc, Rådgiver/Ferie for alle i Røde Kors.

Telemarkhytter låner ut sine hytter til ferie for alle
I samarbeid med Turufjell AS arrangerer Røde Kors og Faun Gruppen et nytt Ferie-for-alle-opphold på Turufjell 26-30 desember. Deltakerne er barnefamilier som lever under fattigdomsgrensen og har hatt minst 3 år med svært dårlig økonomi.

- Våre flotte visningshytter står uansett tomme gjennom julen, da skulle det bare mangle at vi kan låne bort våre hytter og skape en aktiv og hyggelig romjulsferie for barnefamilier som har det tøft, sier Fredrik Hammarlund, initiativtaker i Faun Gruppen.

Det er 21 personer fordelt på 4 familier som nå får muligheten til å oppleve en fantastisk juleferie på Turufjell. Vi i Faun gruppen stiller våre flotte visningshytter til disposisjon, slik at hver familie får sin egen hytte til fri bruk disse dagene. Hyttene vil bli pyntet med julestemning og velkomstgaver til alle barna. Videre vil hyttene bli fylt opp med mat, drikke, snacks og alt annen som trengs for å kose seg. I tillegg ordner vi fine fellesmåltider til lunsj og middag hver dag på Turutunet Kafé. Vi har også jobbet mye med å lage et program fullt opp av morsomme familieaktiviteter hver dag - både inne og ute.

Vi i Telemarkhytter ønsker Ferie for alle-barnefamiliene en riktig god jul og et godt nytt år!