Logo

 

I naturen, på lag med naturen

For Telemarkhytter er miljø og bærekraft en naturlig del av hvem vi er og alt vi gjør – fra produksjonsprosesser og helt frem til det ferdige produktet. Arbeider man i naturen så skal man også respektere den. Det mener hvert fall vi. Derfor jobber vi kontinuerlig med å redusere miljøavtrykket etter våre hytter. Sammen med våre leverandører har vi som mål å bli litt bedre, hver dag.

Bærekraftige lagspillere

Våre leverandører jobber for gjenvinning av restprodukter, uttjente produkter og emballasje. Rester fra tømmeret gjenvinnes til ulike bi-produkter for å sikre 100% utnyttelse av tømmerstokken. Flere kan også vise til sertifisert Grønt Punkt som innebærer at alle emballasjetyper går gjennom retursystemer godkjent av Miljødirektoratet.

Miljøsertifisert trevirke

All trevirke brukt i hyttene er PEFC-sertifisert og kommer utelukkende fra bærekraftig skogbruk – økonomisk, økologisk, miljømessig og sosialt. Utvendig kledning består av kortreist innlandsgran med sporbarhetssertifisering som i snitt hentes 6 mil fra ett av våre produksjonsanlegg. Innvendige gulv er FSC-sertifisert, noe som sikrer at skogdriften ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert og at den tar hensyn til lokalbefolkningen.

Helnorske, naturlige materialer

Vi verdsetter kvalitet mer enn noe annet. Derfor er våre hytter bygget med norske materialer, for norske forhold. Materialene vi velger møter så klart også norske byggekrav. Lange vedlikeholdsintervaller og lang levetid bidrar til økt bærekraft og hytter som varer i generasjoner. Vinduer, dører, torvtak og trevirke har god varmeisolerende evne som sikrer energieffektive, bærekraftige hytter.